Grata Novitas logo
Zorgeloos
zaken doen,
zorgeloos
zorg verlenen,
zorgeloos
ZZP'er zijn.
De ZZP'er in de zorg – Zorgeloos zorgverlenen

Naast het juridisch ondersteunen van MKB'ers en ZZP'ers in de zakelijke dienstverlening, sta ik thans eveneens ZZP'ers in de zorg bij.

Zorgeloos zorg kunnen verlenen, de zogenaamde 'handen aan het bed', dat is wat je als ZZP'er in de zorg graag wilt. De omvangrijke, telkens aan verandering onderhevige, regelgeving is, net als de zaken goed regelen met de belastingdienst, noodzakelijk kwaad. Wat zou je dat als ZZP'er graag uitbesteden.

De belastingdienst maakt het je als ZZP'er in de zorg echter niet makkelijk. De omvangrijke wet- en regelgeving helpt evenmin; kwaliteitsstandaarden, 'Governance Code', 'Good Practice', de vernieuwing van de Wet DBA en het nieuwe 'Akkoord Kwaliteitskader Wijkverpleging' zijn nog maar het begin. Om van de randvoorwaarden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd nog maar niet te spreken.

De Wkkgz, de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg 2016, is leidend. De uitspraak van de Hoge Raad begin 2018, lijkt negatief uit te pakken voor de ZZP'er in de zorg, maar deze uitspraak is gebaseerd op oude wetgeving. De Hoge Raad geeft handvatten en een leidraad aan het kabinet ten aanzien van de ontwikkelingen die onvermijdelijk nog moeten plaatsvinden voor de ZZP'er in de zorg.

Naar het zich laat aanzien zal met ingang van januari 2019 het HKZ keurmerk in de zorg worden geactiveerd. Dit keurmerk lijkt een oplossing te bieden voor bepaalde groepen zorgverleners. Een belangrijke stap richting zekerheid ten aanzien van ondernemerschap, zelfstandigheid en zorgeloos ZZP’er schap als zorgverlener.
Het is uiteraard zaak om de zaken goed voor elkaar te hebben. Ik kan daarbij van dienst zijn.

Grata Novitas - Juridische ondersteuning
Als (zelfstandig) ondernemer ben je bij mij aan het juiste adres. Als voormalig advocaat (13 jaar ervaring) met een ‘ondernemerspraktijk’, ken ik het klappen van de zweep. Zaken tijdig bijsturen en in goede banen leiden, kan hoge kosten en veel ellende voorkomen. Het is derhalve van belang tijdig (juridisch) advies in te winnen. Een advocaat inschakelen loopt snel in de kosten; de drempel is hoog.
Mijn uurtarief ligt een stuk lager dan het uurtarief van een advocaat, de drempel is derhalve een stuk lager en vragen is vrij!

Grafische vormgeving: Studio DanielC